Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 років за ґратами за службу на боці ворога проведе кулеметник «ДНР»

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська засудженому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що в квітні 2014 року мешканець м. Донецька вступив до лав терористичної організації «ДНР». Протягом 8 років він був стрілком і кулеметником у низці НЗФ – так званих «народному ополченні Донбасу», «Сотні Чегевари», «Слов’янській бригаді», а також «першому армійському корпусі». 

Весь цей час засуджений брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції поблизу Донецька, Краматорська, Шахтарська та селища Піски.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.