Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 років позбавлення волі за зберігання наркотиків та психотропів – засуджено двох осіб

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дарницької окружної прокуратури міста Києва суд визнав винними двох осіб, викритих у зберіганні наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, 4 ст. 321 КК України). Їх засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018 року двоє жителів Миколаївської області були затримані працівниками поліції за підозрою у причетності до незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. У подальшому, за місцем їх проживання правоохоронці вилучили близько 900 згортків з метадоном, майже 7 тис таблеток із сильнодіючим лікарським засобом дифенгідрамін, понад 3 тис таблеток, що містили сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, посуд з нашаруванням наркотичних речовин, тощо. Вартість вилучених речовин становила понад 2 млн грн.

У ході судового розгляду обвинувачені заперечували свою причетність до незаконної діяльності.

Однак прокурором у суді повністю доведено вину обвинувачених у незаконному зберіганні наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури