Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 років позбавлення волі за вбивство – у Миколаєві засуджено раніше звільненого від покарання військовослужбовця

Миколаївський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону та скасував вирок суду першої інстанції, ухваливши новий, яким військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ визнано винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

Йому призначено покарання – 10 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у липні 2022 року солдат, перебуваючи на території тимчасової дислокації військової частини у стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклого словесного конфлікту, із закріпленого за ним автомата Калашникова навмисно здійснив 5 прицільних пострілів чергою у бік командира. Від отриманих травм, які виявились несумісні з життям, потерпілий помер на місці події.

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва у лютому 2023 року обвинуваченого було визнано невинуватим у вчиненні злочину. Миколаївська спецпрокуратура у сфері оборони, не погодившись із таким рішенням, подала до суду апеляційну скаргу.

Миколаївський апеляційний суд, дослідивши усі наявні докази та врахувавши позицію прокурора, виніс рішення, призначивши справедливе покарання.

Обвинуваченого взято під варту в залі суду.