Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1 000 дол США за незаконний перетин державного кордону – затримано головного лікаря комунальної лікарні на Львівщині

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та затримано головного лікаря однієї із комунальних лікарень у Львівській області, який вимагав та одержав неправомірну вигоду (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, директор лікарні, користуючись службовим становищем, вимагав та одержав 1 000 дол США від військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає підставу для звільнення від військової служби та безперешкодного виїзду за кордон в умовах воєнного часу.

Лікаря затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі усієї суми неправомірної вигоди.

Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за матеріалами УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.