Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Зйомка допитів та жорстоке поводження з військовополоненими – відеооператора групи Безлєра засуджено до 11 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури мешканця м. Маріуполя визнано винним в участі у терористичній організації, порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстокому поводженні з військовополоненим та цивільним населенням (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком Слов'янського міськрайонного суду Донецької області йому призначено покарання – 11 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що засуджений був учасником спецпідрозділу «Комунікація» так званої групи Безлєра терористичної організації «ДНР». Підрозділ розміщувався у захопленому адміністративному приміщенні Горлівського міськвідділу УБОЗ Головного управління МВС України в Донецькій області.

З червня 2014 по січень 2015 року він знімав на відео допити українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі представниками НЗФ РФ. Також, працюючи відеооператором, засуджений записував, редагував і розсилав пропагандистські відео з представниками «ДНР» та виготовляв і розповсюджував так звані бойові листки групи Безлєра.

Окрім цього, учасник терористичної організації, застосовуючи до військовополонених психологічне насильство, змушував їх прибирати у кімнатах сліди їх катувань і особисто контролював це із зброєю у руках.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку.