Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У столиці викрито групу осіб, які збували підроблені долари США та вогнепальну зброю

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано п’ятьох осіб за фактами збуту підроблених грошових коштів та незаконного зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, група осіб на території міста Києва організувала збут підроблених доларів США та вогнепальної зброї і боєприпасів до неї.

У ході слідства правоохоронці провели оперативну закупку автоматичної зброї та підроблених американських доларів, після чого затримали трьох учасників групи.

В подальшому в результаті 16 санкціонованих обшуків були затримані ще двоє учасників групи.

Під час обшуків за місцем їх проживання вилучено 15 тис доларів США номіналом 100 доларів з ознаками підробки, понад 25 кг речовини рослинного походження, зброю та боєприпаси.

Наразі чотирьом з них повідомлено про підозру. Вирішуються питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві за оперативного супровод ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.