Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві викрито й затримано директора підприємства, створеного окупаційною владою на Луганщині

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури директору підприємства зі Сватово повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідство, в квітні 2022 року директор одного з комунальних підприємств у м. Сватово вступив у злочинну змову з окупаційною адміністрацією РФ та представниками так званої «ЛНР».

На захопленому комунальному підприємстві було незаконно створено та організовано роботу так званого «Муніципального унітарного підприємства «Благоустрій Сватівського району». Підозрюваний добровільно став його «директором».

На цій псевдопосаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Правоохоронці затримали чоловіка 26 грудня 2022 року у Києві в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.