Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці викрили учасників транснаціональної шахрайської схеми

Офісом Генерального прокурора спільно з кіберполіцією та правоохоронцями Німеччини, в рамках міжнародного співробітництва викрито співучасника транснаціональної шахрайської схеми (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, громадянин України спільно зі знайомим на спеціалізованих хакерських форумах отримували реквізити банківських рахунків громадян Євросоюзу. За допомогою цих даних вони в подальшому сплачували різні покупки в інтернет-магазинах за кошт потерпілих.

Також вони створили сайти для працевлаштування торгових агентів, які отримували таким чином куплений товар та збували його у країнах Східної Європи. Винагороду члени злочинної групи отримували на електронні гаманці. Орієнтовна сума збитків, завданих потерпілим, сягає понад 18 млн грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків в рамках міжнародного співробітництва спільно з правоохоронцями Німеччини вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші речі.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Харківського районного управління поліції № 2 за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області.

Наразі інший співорганізатор має статус обвинуваченого в рамках проведення розслідування поліцейськими Німеччини, де перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.