Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомляв «вагнерівцям» про місця дислокації військових об’єктів – у Житомирі викрили агента країни-агресора

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру місцевому жителю у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, уродженець Херсонщини, який проживає у Житомирі, через власний акаунт у забороненій соцмережі «Вконтакте» налагодив зв’язок з представником приватної військової компанії «Вагнер» та погодився співпрацювати з ворожою розвідкою.

Він збирав інформацію про розташування у Житомирі стратегічно важливих військових об’єктів, місця дислокації підрозділів військовослужбовців і військової техніки ЗСУ.

Здобуті відомості наносив на карту, фотографував і передавав зображення ворогу для можливого використання під час планування та ведення бойових дій.

Особливу активність підозрюваний проявив протягом вересня-жовтня 2022 року. За порадою російського куратора для конспірації та приховання своєї злочинної діяльності користувався позивним «Снаров».

Наразі до суду подано клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить Управління СБ України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.