Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне виділення земель сім’ї нардепа, підозрюваного у держзраді – ексголові райдержадміністрації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому голові Воловецької райдержадміністрації Закарпатської області у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою групою осіб у 2003 році безпідставно своїми розпорядженнями виключив з земель державного лісового фонду 122 га. Ці землі вартістю 26,9 млн грн було передано в оренду суб’єктам господарювання, кінцевим бенефіціаром яких є дружина народного депутата України, який наразі є підозрюваним у держзраді. Вони використовувалися під розміщення оздоровчого комплексу.

Під час обшуків у цих приміщеннях виявлено витвори мистецтва – понад 300 картин відомих художників, елітні транспортні засоби – Bentley, Maybach. На вилучене майно та земельні ділянки накладено арешт.

Наразі триває процедура передачі їх в АРМА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГСУ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.