Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщини двоє депутатів підозрюються у колабораціонізмі

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру двом депутатам Сватівської районної ради Луганської області у колабораційній діяльності (ч. 2, ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року двоє депутатів Сватівської районної ради Луганської області вступили в злочинну змову з окупаційними військами РФ та представниками «ЛНР». Один із підозрюваних добровільно обійняв посаду «виконувача обов’язків голови – першого заступника голови адміністрації Сватівського району ЛНР», інша – «радника на громадських засадах виконувача обов’язків голови адміністрації Сватівського району ЛНР».

Крім того, підозрювана публічно закликала до підтримання окупаційної влади та повної співпраці з представниками «ЛНР». Її публічні заклики транслювалися ЗМІ псевдореспубліки та розповсюджувалися у відкритих джерелах інформації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим Сватівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.