Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мільйонні збитки та доведення до неплатоспроможності - підозрюють експосадовця банку

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому начальнику управління банку у розтраті коштів (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службовими особами ПАТ «Діамантбанк» систематично укладались завідомо збиткові угоди щодо придбання чи продажу іноземної валюти з іншою фінансовою установою. Внаслідок цього банку завдано збитки в особливо великому розмірі. У подальшому Фондом гарантування вкладів фізичних осіб в установі запроваджено тимчасову адміністрацію та розпочато процедуру ліквідації.

Відповідно до проведеної експертизи підтверджено нанесення збитків банку, який перебуває у державному управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на загальну суму понад 25 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також триває комплекс слідчих та інших процесуальних дій, встановлюються всі особи, причетні до злочинної діяльності.

Правопорушення викрито прокурорами окружної прокуратури за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.