Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Спецтрибунал – необхідний компонент системи повної та всеосяжної відповідальності за злочини РФ

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з членами Європарламенту Урмасом Паетом, Наталі Луазо, Міхаелєм Галером, Тоніно Піцула, Петрасом Ауштревічусом, Ханною Нойман та Анною Фотига.

Генпрокурор висловив вдячність за рішучу підтримку, яку Європейський Парламент продемонстрував, закликавши до створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії та визнавши РФ терористичним режимом.

«Вважаю Спецтрибунал найефективнішим способом притягнення до відповідальності керівництва держави-агресора. Це необхідний компонент системи повної та всеосяжної відповідальності за злочини РФ, який доповнить роботу Міжнародного кримінального суду та національних судів», - заявив Андрій Костін.

Він також додав, що обізнаний про ініціативи щодо створення гібридного трибуналу. «Цей формат не вирішить першочергового завдання – притягнення до відповідальності вищого керівництва РФ, яке має особистий імунітет перед усіма судами, окрім міжнародних трибуналів», - наголосив Генеральний прокурор.